Платформата на Матка го запали црвеното светло во Антикорупциска

На денешната седница, Државната комисија за спречување на корупција, отвори предмети за платформите на Матка за која сите институции се прогласија за ненадлежни, како и за наводни две вработувања на правници во Агенцијата за аудиовизуелни услуги во време на избори.

– Ние го следиме случајот со Матка од медиумите но кога слушнавме дека сите институции се прогласија за ненадлежни, тоа ни го запали црвеното светло и сметаме дека тука има елементи на корупција и имаме обврска и надлежност да го испитаме случајот, изјави Ивановска.

Видео на денот