Не откажувајте се од сексот, грижете се за своето здравје

Фото: Профимедиа

Ако во даден момент од животот сте се одлучиле на целибат или апстиненција, тогаш сте подложни на депресија и разочарувања.

За време на сексот, вагиналните мускули се активни и ако подолг период сте немале секс, тогаш следниот пат може да биде дури и болен. Кај мажите, пак, постои зголемен ризик за еректилна дисфункција, па дури и за рак на простата.

Кај двата пола може да дојде до пад на имунитетот. Општо е познато дека сексуалната активност позитивно влијае и врз метаболизмот и врз имунитетот и дека луѓето кои имаат редовен сексуален однос поретко се разболуваат и имаат намалена склоност кон инфекции и воспаленија.

Видео на денот