МАЧКИТЕ КАКО НЕВЕРОЈАТНИ ТЕРАПЕВТИ: Ако имате ваков здравствен проблем, чувајте мачка

Мачките се прекрасни миленици за чување во домашни услови. Истовремено се и многу самостојни, но и сакаат да се умилкуваат кај своите сопственици.

Во семејствата каде има членови кои страдаат од астма, најчесто се избегнува чување на миленици, но едно данско истражување покажало дека мачка како миленик може да го намали ризикот од појава на астма кај малите деца.

Според нивните совети, изложеноста на алергени може да го спречи развојот на астмата. Најдобар период да се набави мачка е откако детето ќе наполни една година.

Видео на денот