Јапонска техника: Потопете ги стапалата во овој раствор и исчистете го телото од сите отрови

Во нашето тело постојат бактерии и отрови кои треба да се отстранат навреме, во спротивно ќе предизвикаат здравствени проблеми и сериозни болести. Една од најефикасните детоксикации е оваа јапонска техника. Повеќето нерви се наоѓаат во нозете. Затоа детоксикацијата на телото е многу поефикасна да се изведе преку нозете.

Наполнете го легенот со топла вода и додајте половина чаша сол, половина чаша сода бикарбона, половина чаша морска сол, половина чаша јаболков оцет и етерично масло по ваш избор. Добро промешајте за сите состојки да се растворат и потопете ги стапалата.
Држете ги нозете во таа вода 30 минути.

Ако почувствувате слабост, не грижете се, тоа е поради детоксикацијата. Паралелно со оваа детоксикација се препорачува да се зголеми внесувањето на магнезиумот во секојдневната исхрана.

Видео на денот