Храната драстично ќе поскапи, некои цени ќе бидат повисоки и за 50 проценти

Драстично поскапување на храната, во некои сектори и 40-50 отсто, на сувомеснати производи меѓу 15 и 40 проценти, како и поскап леб, најавуваат преработувачите. Тие бараат итна средба со вицепремиерот Фатмир Битиќи за изнаоѓање соодветни решенија што би го ублажиле ударот од ценовниот шок врз потрошувачите. Ова беше кажано на вчерашната прес-конференција во Стопанската комора, … Продолжи со читање Храната драстично ќе поскапи, некои цени ќе бидат повисоки и за 50 проценти