Големи закани за жените во Авганистан: Талибанците ги злоупотребуваат и поробуваат

Со преземањето на контролата во речиси цел Авганистан, најголема мета на Талибанците станаа жените и девојчињата, пренесува Ројтерс. Веќе биле пријавени случаи за присилни бракови, злоупотребување на жените, а многу девојчиња станале робинки на Талибанците. Even as the Taliban claim that they want a "peaceful transfer" of power, many displaced Afghan women have reported atrocities … Продолжи со читање Големи закани за жените во Авганистан: Талибанците ги злоупотребуваат и поробуваат