ФОТО | Сончев ден во сончевиот двор на Ленка Стојановска: И да е студено, само со еден поглед на оваа убавина сонце ќе ве огрее!

Фото: Приватна архива
Денес, во сончевото Скопје, уживаме во населбата Радишани, во сончевиот двор на Ленка Стојановска, кој се простира на 250 квадратни метри.

Ленка по професија е педагог, а со цвеќарство се занимава поинтензивно со стапувањето во брак, пред 24 години. Аирлија, и за многу години! Имено, Ленка и сопругот имаат заедничката љубов кон цвеќето и заедно ја облагородуваат дворната површина.

фото – приватна архива
Видео на денот