ФОТО | Седум милиони цвеќиња: Се отвора една од најубавите цветни градини во светот

Наскоро се отвора една од најубавите ботанички градини во светот. Тоа е Кеукенхоф во Холандија, кој е познат и како Градината на Европа. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Ова е една од најголемите цветни градини во светот, која се протега на 32 хектари. Таму секоја година се садат над 7 милиони цвеќиња, од … Продолжи со читање ФОТО | Седум милиони цвеќиња: Се отвора една од најубавите цветни градини во светот