Ексклузивна аудио снимка како Веља Невоља и Марко Мијковиќ го договараат бруталното убиство на Лазар Вукишевиќ

Вељко Беливук, 2021 / Фото: Архива

Спрскиот портал информер објави ексклузивна аудио снимка на која се слуша како Веља Невоља и Марко Миjковиќ и нивните соработници го мамат Лазар Вукишевиќ пред да биде брутално убиен во Ритопек.

Аудио-снимката јасно покажува дека Беливук и неговите соработници планираат киднапирање на Вукичевиќ и најмонструозна ликвидација.

Планот за тоа како да се донесе Вукишевиќ до викендот на смртта во Ритопек беше детално објаснет.

Беливук и неговиот тим за колење разменувале пораки преку тајната апликација „Скај“.

Да потсетиме, Вукичевиќ е една од жртвите на овој озлогласен клан кој беше најмонструозно мачен, осакатен и најбрутално убиен.

Лазар Вукичевиќ исчезна во октомври 2020 година, а последен пат беше лоциран на Баново Брдо и оттогаш му се изгуби секаква трага.

Снимката можете да ја слушнете тука.

Видео на денот