Чисти езера и нови зелени катчиња во ЗОО Скопје (ФОТО)

По повеќе од 13 години беше исчистено големото езеро во Зоолошката градина во Скопје, а малите езерца добија пролетно чистење по есенската генералка. Беа засадени и преку 200 нови садници- врби, бадеми, лешници, малини, како и повеќе видови цвеќиња.

Од неделата, посетителите може да уживаат и во новото катче покрај езерото, каде што се наоѓа и Бродот на радоста. Токму тогаш во Зоолошка имаше рекордни 18 000 посетители, со што е надмината претходната бројка од 12 000 посетители на почетокот на март.

„ЗОО Скопје ќе продолжи со зазеленување и разубавување на просторот за посетителите и животните. Наша цел е да направиме буквално шума во градот и се стремиме да станеме Еко ЗОО парк”- изјави портпаролот на Зоолошка градина Скопје, Тина Мицковска.

Видео на денот