Бројот на жртвите во поплавите во Индонезија се искачи на 89

Бројот на жртвите во поплавите и лизгање на земјиштето предизвикани од обилните дождови во индонезиската провинција Папуа се искачи на 89, околу 160 луѓе се повредени, а десетици луѓе се водат како исчезнати.

Надојдената вода и лизгањето на земјиштето уништија патишта и мостови во неколку подрачја од округот Џајапура, поради што се отежнати спасувачките операции.

Од под калта и урнатините до сега извлечени се 89 тела.Се претпоставува дека бројот на жртвите да биде поголем.

Видео на денот