Black Shark 2 презентиран со Super AMOLED дисплеј за чуствителни на притисок

Официјално е претставена мобилниот верзија на телефонот Black Shark 2, со значителни подобрувања на екранот и перформансите.

Супер AMOLED екранот има големина од 6,39 инчи и е создаден од Samsung. Благодарение на оптимизациите, влезната латентност е намалена на 43.5ms. Исто така, екранот е чувствителен на допир, и ја има Magic Press опцијата, која ви овозможува да ги притискате копчињата на левата и десната страна на екранот, што потоа може да се стартува со цврсто притискање на екранот. Притисокот може да се оптимизира.

Резолуцијата на eкранот е 1080p +, со HDR поддршка и DCI-P3 опсег на бои. За да бидете сигурни дека боите се прецизни, постојат четири сензори за амбиентална светлина кои му помагаат на процесорот да ја набљудува околината и соодветно да го прилагоди екранот.

Black Shark 2 има два предни стереозвучници, а сензорот за отпечатоци на екранот е секогаш достапен. Телефонот е опремен со голема батерија од 4000mAh, со поддршка за 27W брзо полнење.

 

 

Видео на денот