Бебе од тројца родители родено во Грција

Фото: Профимедиа

Машко дете тешко 2,9 килограми е родено во Грција, кои во суштина има тројца родители.

Бебето и мајката, која досега имала четири неуспешни ин витро зафати, се во добра здравствена состојба.

Грчки и шпански и лекари информираа дека во овој случај се користени клетки од три лица, односно јајце-клетка од мајката, сперма од таткото и уште една јајце-клетка од жена донатор. Претходно тој зафат е извршен само еднаш и тоа кај семејство од Јордан.

Видео на денот