Апстинирањето од секс е лошо за здравјето

Ако во животот сте имале сексуални односи, а потоа сте прекинале, поподложни сте на разочарување и пад во депресија од лицата кои не го искусиле тоа. Но, во телото се случуваат и други промени кои всушност може да бидат проблеми.

Мускули

Не е вистина дека вагиналните мускули се „стеснуваат“ доколку некое време немате сексуални односи. Но, мускулите забораваат како да се опуштат при следниот однос па затоа тој може да биде малку болен и оттаму доаѓа тој мит за „стеснување“ на вагината.

 Рак на простатата

Апстиненцијата ги зголемува изгледите за еректилна дисфункција кај мажите, а честите сексуални односи можат да ја намалат шансата за добивање рак на простатата.

Имунитет

Сексуалната активност позитивно влијае на имунитетот. Луѓето кои имаат чести сексуални односи се помалку болни и имаат помала склоност кон разни инфекции.

 

Видео на денот